Det blir allt mer självklart hur viktig hjärnans hälsa är och hur beroende den är av träning. Mer och mer forskning görs på området och många gånger kan det nästan vara förbluffande hur mycket träning och motion inverkar på vår hjärna.

Hjärnstark av Anders Hansen

Hjärnstark Recension

Den välkända profilen Anders Hansen, överläkare i psykiatri, har skrivit den populära boken ”Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna”. Han är även känd från TV med serien ”Din hjärna” som gått i två säsonger på Sveriges Television.

Recension

Detta är en bok som verkligen engagerar och informerar. Den sammanfattar år av avancerad forskning och presenterar det på ett enkelt och lättillgängligt sätt som alla kan förstå. Efter man läst boken vill man inget annat än att ta en promenad, löprunda eller gå till gymmet.

Många gånger handlar det så också om kemikalier i hjärnan som påverkas positivt av vår träning. Till exempel lär man sig att regelbunden träning ger mycket bättre effekt än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans!

Man får även konkreta tips på vad man kan göra för att ”uppgradera” sin hjärna och få bättre minne, kognitiv förmåga med mera.

Vad andra säger:

”Populärvetenskap när den är som bäst. Lättläst och fylld med överraskande nya forskningsresultat.” Ingalill Mosander, Aftonbladet

”För första gången sedan jag var med i ”Let’s Dance” way back i tonåren har jag tränat regelbundet i 2 1/2 månad. Jag tror faktiskt att det kommer att hålla i sig. Jag har boken ”Hjärnstark” och författaren Anders Hansen att tacka för det. Det var kopplingen mellan hjärnan och träning som fick mig motiverad.” Isabella Löwengrip

Det är en mycket bra bok som vi varmt kan rekommendera till den som vill träna upp sin hjärna på det bästa och effektivaste sättet!

Av admin